JEMPUT JOIN KAMI

JEMPUT JOIN KAMI
Klik Logo Di Atas

Followers

RADIO ONLINE KOBATFM

Kami telah memulakan siaran 24 jam mulai 02 Julai 2013.

Klik tunein untuk dengar melalui peranti mudahalih.

Friday, 27 December 2013

JANGAN JADI PESARA POLIS DAN TENTERA YANG BODOH LAGI DIPERBODOHKAN

PERTAMANYA, aku melahirkan rasa bertuah kerana di negara ku ini masih banyak orang yang amat prihatin, kasih dan mempunyai jiwa pejuang terhadap negara dan pemimpinnya.

Namun, amatlah malangnya di tengah-tengah golongan pejuang dan patriotik itu, bukan sedikit jumlahnya yang jahil atau disebut juga bodoh. Bodoh bukan kerana mereka bodoh, tetapi mereka secara sukarela telah diperbodohkan oleh pemimpin yang mereka sanjung itu.

Apalah gunanya kita memiliki ramai pejuang, pendekar atau panglima tetapi bodoh? Tidak langsung memberi makna kepada negara jauh sekali kepada agama. Sebagai contoh, alangkah melucukan apabila beberapa kumpulan yang kononnya mendakwa pejuang tanahair (hakikatnya, penjilat tegar umporno), menyalak macam anjing gila membuat laporan polis kerana bermimpi ada orang mahu guling kerajaan pada 31 hb Dis ini nanti di Dataran Merdeka. Jika tidak bodoh, kita mahu sebut apa kepada puak ini?

Kita masih ingat, puak yang sama juga pernah membuat laporan Polis terhadap tuntutan agar Anwar serahkan DNA kepada pihak Polis di dalam isu fitnah liwat. Akhirnya terbukti Sepol yang tidak cuci dubur dua hari, Anwar pula dibebaskan. Kumpulan bodoh ini juga pernah membuat demo dan laporan polis terhadap Mat Sabu dulu kononnya Mat Sabu sering memuji perjuangan Mat Indera yang berjuang menentang penjajah, maka Mat Sabu Komunis. Melalak habis beberapa askar dan polis pencen yang bengap tuding jari kepada Mat Sabu tuduh Timbalan Presiden PAS ini Komunis. Akhirnya , mana isu Komunis? Tuduh pula Mat Sabu Syiah. Semenjak bila Komunis berminat dengan ajaran Syiah? Tak mahu digelar bodoh puak ini, memang nampak sangat bodohnya.

Bodoh mereka tidak habis setakat itu, sekarang melolong siang malam sebut negara akan digulingkan. Siapa yang mula buka topik ini? Tentunya bapak segala bodoh yang memperbodohkan mereka. Kesihan mereka, mahu jadi pejuang negara tetapi tidak cerdik./wfauzdin.blog

No comments:

Post a Comment